Μετακόμιση Στην Αγγλια

Metaforiki Thessalonikis

HOUSEHOLD REMOVALS ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ

Η Μεταφορική Θεσσαλονίκης είναι μια δυναμική εταιρία διεθνών και τοπικών μεταφορών, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό & στόλο οχημάτων. Αναλαμβάνουμε την μεταφορά των οικοσυσκευών σας σε όλη την Ελλάδα. Προσφέρουμε ειδικά ανυψωτικά μηχανήματα καθώς και αμπαλάζ - συσκευασία. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των οικοσυσκευών σας για όσο χρόνο χρειάζεστε. Προσφέρουμε ειδικές τιμές σε φοιτητές, στρατιωτικούς και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ 150 ΕΥΡΩ.ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ 150

Υπάρχει η δυνατότητα διαρκής συνεργασία.

Μεταφορές μετακομίσεις τιμές, μετακομιση Αθηνα

Ειδικές προσφορές για τους φοιτητές και κοινωνικά ευάλωτες ομάδες για μετακόμισε ειδών οικιακής χρήσης.

Μετακομίσεις στη Θεσσαλονίκη , μετακομισεις θεσσαλονικη ,Μετακόμιση Γερμανία ,Μετακομίσεις - Μεταφορές Θεσσαλονίκη

Επίσημες ιστοσελίδες : www.metaforikithessalonikis.gr

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Metakomish pros Agglia


Μετακόμιση προς ΑγγλίαΜεταφορές και μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.


 • ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ

 • Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, εύθραυστα αντικείμενα.

  Ειδικές προσφορές για μετακομίσεις ειδών οικιακής χρήσης για τους φοιτητές και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

 • ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

 • Έπιπλα γραφείου, εξοπλισμός, υπολογιστές, βιοεχνικά ή βιομηχανικά μηχανήματα


 • ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΙΑΝΟ

 • Πιάνο, εκκλησιαστικό όργανο συνθεσάιζερ, ντράμς. καθώς και κάθε είδος άλλων μουσικών οργάνων.

  Προσφέρουμε επίσης εγκαταστάσεις για την αποθήκευση του πιάνο ή του οργάνου σας για ένα χαμηλό μηνιαίο επιτόκιο. Έχουμε τη γνώση, την εμπειρία και εξοπλισμό για την προστασία του μουσικού σας όργανο.


  ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΩΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΩΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥς ΒΗΜΑΤΑ

   

  Συνεχίζοντας στο δρόμο της εμπειρικής γραφής (ουαου) και επειδή δεν θέλω στο blog αυτό απλώς να δίνω στεγνές απαντήσεις που σίγουρα δεν θα είναι υποκειμενικές, θα γράψω για την διαδικασία της μετακόμισης από Θεσσαλονίκη στην Αγγλία έτσι ώστε να αποτελέσει -ίσως- πηγή άντλησης πληροφοριών για κάποιον που ενδιαφέρεται για κάτι παρόμοιο.
  Όλα άρχισαν φυσικά με την αναχώρηση μου για εργασία στο νησί πριν από 11 περίπου μήνες. Ενώ εγώ στην αρχή έμενα με ένα ζευγάρι στο Hersham  μέσω της υπηρεσίας AirBnB  όπου ναι μεν μου έφυγαν πολλά λεφτά (£40 τη βραδιά) αλλά ήταν πολύ-πολύ φτηνότερα από οποιοδήποτε ξενοδοχείο της περιοχής και εξάλλου βόλευε και η συγκοινωνία για τη νέα μου δουλειά! Η αλήθεια είναι οτι από τη μεριά της γυναίκας μου στη Θεσσαλονίκη, τους πρώτους 1-2 μήνες δεν έγιναν πολλές κινήσεις αφού θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι θα ‘στεριώσω’ στην Αγγλία και δεν θα ξαναγυρίσω πίσω τρέχοντας και φαντάζομαι αυτό ήταν και το λογικό που έπρεπε να γίνει. Καθώς λοιπόν άρχιζα να συνειδητοποιώ που βρίσκομαι άρχισα σιγά-σιγά να ψάχνω για κάτι πιό μόνιμο από το να μένω σε ένα δωμάτιο με -ευτυχώς- δύο ευγενέστατους και διακριτικότατους Άγγλους και κάτι που να ταιριάζει σε μένα -κοντά στη δουλειά- αλλά και στις ανάγκες της οικογένειας. Έκανα φιλίες λοιπόν με έναν ταξιτζή (γειά σου ρε Taan) και κάθε απόγευμα μετά τη δουλειά έδινα τα 20λιρα για να πηγαίνουμε και να βλέπω σπίτια (τότε ακόμα δεν είχα νοικιάσει αυτοκίνητο). Πού έβρισκα τα σπίτια; Υπάρχουν αρκετές πηγές βασικά και παραθέτω τα site που χρησιμοποιούσα εγώ:
  Η λογική σε όλα τα παραπάνω sites είναι η ίδια: έχεις διάφορα φίλτρα όπου βάζεις τη περιοχή που σε ενδιαφέρει (λογικά σε μια περίμετρο 8-10 μίλια από τη δουλειά σου εκτός αν για να έχεις φτηνό νοίκι δεν σε πειράζει να είσαι μια ώρα στο δρόμο), τα δωμάτια, τη τιμή κτλ και σου βγάζει αποτελέσματα. Θέλει προσοχή όμως στο είδος του σπιτιού, αν έχει σχολεία δίπλα και τί σχολεία, αν είναι πάνω στις ράγες του τρένου, τί περιοχή είναι γιατί τετράγωνο με τετράγωνο μπορεί να διαφέρει ως προς τη….’ποιότητα’ των  κατοίκων ας πούμε. Γενικά τα σπίτια είναι παλιά εδώ πέρα. Και όταν λέμε παλιά, μπορεί και 100 ετών. Ξεχάστε πολυκατοικίες, μπαλκόνια κτλ. Εδώ η πολυκατοικία (block of flats) είναι κυρίως εργατικές κατοικίες και ίσως όχι ότι καλύτερο (μάλλον ότι χειρότερο). Μετά στην κλίματα είναι τα terraced houses, δηλαδή αυτά που είναι κολλητά το ένα στο άλλο και πανομοιότυπα. Μετά έχουμε τα semi-detached δηλαδή στην μια άκρη των terraced houses και ακόμα καλύτερα τα detached (δυο όροφοι συνήθως) και τα bungalows (ισόγειες μονοκατοικίες). Όσο πιο ‘μόνο’ του ένα σπίτι, όσο πιο καινούργιο-ανακαινισμένο,  όσο καλύτερη η περιοχή, όσο μεγαλύτερος ο κήπος τόσο θα ανεβαίνει και η τιμή. Φυσικά υπάρχουν και τα flats σε detached ή semi-detached houses όπως αυτό που μένουμε εμείς και εξαρτάται από τη περίπτωση. Το δικό μας είναι του 2008 και σε πολύ καλή κατάσταση και περιοχή. Αλλά ας περιγράψω πως έφτασα στο σπίτι αυτό και τί πρέπει να προσέχει κανείς.
  Η αλήθεια είναι οτι δεν είδα και πάρα πολλά σπίτια, κυρίως λόγω κούρασης. Είδα σπίτια terraced και flats κυρίως αφού αυτά ήταν πιό προσιτά σε τιμές. Έψαχνα τουλάχιστον δυάρι σε καλή περιοχή για παιδιά και σε καλή κατάσταση. Τα πρώτα που είδα είτε ήταν σε χάλια περιοχές (πχ πρέπει να βλέπεις το κήπο των διπλανών αν είναι περιποιημένος, τί αυτοκίνητα υπάρχουν, να μην είναιcouncil houses , κτλ), είτε σε άθλια κατάσταση με πολύ βρωμιά και άθλιους χώρους. Αυτό που μου έκανε εντύπωση και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, είναι το μέγεθος: τρύπες. Και πολύ σκάλα. Οπότε αν έχετε μικρά παιδιά θέλει προσοχή αν και οι Άγγλοι δεν φαίνεται να κολλάνε σε τέτοια. Ρωτήστε πόσο προκαταβολή θέλουν, τι αμοιβή παίρνει ο μεσίτης, πόσο είναι το deposit και αν αυτό είναι ασφαλισμένο. Δείτε και αυτά τα links για checklists και οδηγούς:
  Εγώ κυρίως έψαχνα για flat κυρίως για οικονομικούς λόγους. Οι τιμές των σπιτιών διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή και εδώ στο  
  Surrey οι τιμές είναι ‘Λονδίνου’ οπότε σπάνια έβλεπα αξιοπρεπή αγγελία για δυάρι κάτω από £1100-£1200. Ώσπου είδα μια αγγελία για ένα όμορφο flat, καινούργιο, κοντά στη δουλειά και ‘μόνο’ με £995. Τα συνολικά έξοδα όταν πρωτοκλείνεις ένα σπίτι είναι: Ένας μήνας μπροστά, το deposit και τα μεσιτικά. εμάς μας βγήκε περίπου £2500. Λεφτά που πρέπει να υπάρχουν άμεσα επαναλαμβάνω. Πήγα λοιπόν, το είδα μου άρεσε και αφού τηλεφώνησα στη Χριστίνα κουρασμένος έτσι όπως ήμουνα λέω το κλείνω και ας γίνει ότι θέλει. Και ευτυχώς της άρεσε όταν πρωτοήρθε να το δει αν και πριν μπει την έπιασε ένας πανικός αφού η τιμή ήταν ‘μικρή’ επειδή ακριβώς δίπλα υπάρχει ένας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας με τεράστιους πυλώνες. Αλλά και δεν θα μείνουμε για πάντα εδώ και πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς όταν κάνεις μια τέτοια νέα αρχή. Και εξάλλου δεν υπάρχει και κανένας λόγος ανησυχίας (μιλάει ο Φυσικός τώρα). Και φυσικά το σπίτι δεν είναι μόνο το ξύλο (σχεδόν όλα είναι ξύλινες κατασκευές εδώ εξού και τα πολλά fire alarms) και τα τούβλα αλλά είναι και τί αγάπη θα του δώσεις και πώς θα το φτιάξεις. Οι Άγγλοι γενικά δεν νοικιάζουν αλλά αγοράζουν και όσοι νοικιάζουν είναι συνήθως νεαρής ηλικίας και δεν προσέχουν και πολύ τα σπίτια. Εμείς με άπειρες διαδρομές στο IKEA (Wembley & Croydon) το κάναμε κουκλί. Και μεταφέραμε και μερικά πράγματα από Ελλάδα. Που μας πάει σε νέα παράγραφο.
  Ψάχνοντας λοιπόν εγώ σπίτι στην Αγγλία, στην Καλαμαριά, είχαν ήδη αρχίσει τα σόγια να πακετάρουν το σπίτι με συντονιστή την ΗΡΩΊΔΑ Χριστίνα! Μετά από αρκετό ψάξιμο καταλήξαμε στη μεταφορική που θα μετέφερε κάποια βασικά πράγματα στο νέο  μας σπιτικό και όχι τα έπιπλα γιατί φοβηθήκαμε οτι θα μας στοιχίσει πάρα πολύ. Κάναμε λάθος γιατί δεν κοστίζει όσο φαντάζεστε και η χρέωση πάει με το χώρο που θα πιάσουν τα πράγματα στη νταλίκα και όχι με τον αριθμό των κουτών. 50 κούτες + ένα ποδήλατο μεταφέραμε και σε μια βδομάδα (!) ήταν Αγγλία μια νταλίκα με ελληνικές πινακίδες έξω από το σπίτι και εγώ με την αδερφή μου ξεφορτώναμε. Και η χαρά του να έχεις ξανά τα πράγματα σου δεν περιγράφεται! Ψάξτε καλά τις μεταφορικές πριν πακετάρετε, πάρτε προσφορές και παζαρέψτε τη τιμή. Και προσπαθήστε να κάνετε το νέο σας σπιτικό έτσι ώστε να νιώθετε άνετα και όμορφα και αν αυτό σημαίνει να δώσετε κάτι παραπάνω για να μεταφέρετε τα παλιά σας έπιπλα τότε να το κάνετε! Ειδικά στην αρχή, η μετανάστευση μπορεί να είναι πολύ μοναχική και είναι καλό να μην κόβουμε μαχαίρι τους συναισθηματικούς μας δεσμούς, όποιας μορφής και αν είναι αυτοί. Και επίσης, όσα πράγματα δεν χρειάζεστε χαρίστε τα σε τόσα και τόσα ιδρύματα που τα έχουν ανάγκη ή πουλήστε τα (φανταστική ιδέα στο site HelpUsLeave από ένα ζευγάρι νεο-μεταναστών).
  Μην έχετε αυταπάτες δεν είναι κάτι απλό και εύκολο. Θέλει κόπο, χρήμα και θυσίες αλλά μιλάμε για το σπίτι που θα στεγάσει εσένα και την οικογένεια σου και μάλιστα σε μια ξένη χώρα. Όσο περισσότερο προετοιμασμένος είσαι, τόσο το καλύτερο. Πρέπει να ξέρεις τί θέλεις, πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις και τί συμβιβασμούς είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Τα σπίτια και οι συγκοινωνίες είναι ίσως τα μεγαλύτερα έξοδα εδώ στην Αγγλία. Και το σπίτι επίσης έχει και άλλα έξοδα:
  • Council tax (μπορείς από εδώ  να πληροφορηθείς πόσα είναι περίπου για κάθε περιοχή)
  • Ρεύμα
  • Νερό
  • Αέριο
  • Τηλέφωνο,internet
  • Τηλεόραση
  και ίσως και άλλα ανάλογα με τις ανάγκες καθενός. Περισσότερα στο άρθρο μου εδώ για το κόστος ζωής στην Αγγλία.
  Good luck!

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου